Vacancies

Check here to see if STIKO has any active job postings.

Vacancies

Controller (m/v)

Ben jij een professionele en gedreven Controller en doe jij vanuit jouw intrinsieke motivatie net dat stapje extra? Lees dan snel verder!

 

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever STIKO is eigendom van het Amerikaanse bedrijf Ashcroft Inc. en is een zeer solide onderneming met gezonde groeidoelstellingen.

STIKO fabriceert en verhandelt sinds 1963 mechanische druk- en temperatuur meetinstrumenten voor uitlopende industrieën. De onderneming telt circa 50 werknemers en verkoopt haar producten over de gehele wereld (75% export in meer dan 50 landen). STIKO is uiteraard ISO 9001 gecertificeerd en onderscheidt zich door het fabriceren van specials in kleine series. STIKO is zeer klantgericht en levert echt maatwerk met oog voor kwaliteit.

 

Functieomschrijving

In deze functie werk je bij een Nederlandse dochteronderneming van een Amerikaanse moedermaatschappij. Je hebt te maken met de financiële verslaggeving volgens US GAAP. Je rapporteert aan de CFO van Ashcroft Inc. en bent verantwoordelijk voor financiële vertaalslag van lokaal naar corporate. Je adviseert en ondersteunt bij financiële vraagstukken en levert feitelijke onderbouwing voor strategische en operationele beslissingen. Je bent verantwoordelijk voor de financiële planning- en control cyclus en je verzorgt tijdig en accuraat reviews van de maand-, kwartaal- en jaarrapportages aan de moederorganisatie. Je verleent hands-on ondersteuning in de afwikkeling van het gehele financieel/administratieve proces. Hierin werk je nauw samen binnen de afdeling finance. Accuratesse, overtuigingskracht, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid zijn hierbij vanzelfsprekend.

Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:
– Het adviseren over het financiële beleid en processen van STIKO;
– Het opstellen van analyses en het doorvertalen naar financiële adviezen voor de directeur;
– Het tijdig opstellen en beoordelen van begrotingen en maand-, kwartaal-en jaarrapportages;
– Deelnemen aan periodiek overleg voor alle controllers wereldwijd;
– Het zorgdragen voor naleving van (wettelijke) financiële verplichtingen en voorschriften;
– Het bewaken van een adequate interne controle en administratieve organisatie;
– Het bewaken van de financiële positie en het resultaat van STIKO.

 

Functie-eisen

Je bent een integere, professionele en gedreven Controller die vanuit zijn of haar intrinsieke motivatie net dat stapje extra doet! Je bent daadkrachtig en je hebt jezelf reeds bewezen in een vergelijkbare functie binnen een internationale productie- of (technische)projectenorganisatie.

Je beschikt over de volgende kwalificaties:
– Minimaal een afgeronde HBO opleiding (richting HEAO BE/Accountancy);
– Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare positie;
– Ruime ervaring met excel, exact en ERP systemen;
– Bekend met strikte rapportagelijnen richting management en overige stakeholders;
– Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
– Stressbestendig en in staat om te gaan met deadlines;
– Analytisch, teamplayer, resultaatgericht, drive, onafhankelijk, zelfstandig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
– Bereid zijn om een keer in de twee jaar te reizen naar Amerika.

 

De opdrachtgever biedt

STIKO biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Naast een prettige, informele, dynamische en internationale werkomgeving biedt STIKO een zelfstandige en uitdagende functie met volop ruimte voor eigen inbreng.
STIKO valt onder de Metalektro CAO.

 

Sollicitatie

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel, dan nodigen wij je graag uit om via Hunter Select te reageren door jouw CV en motivatiebrief per e-mail te sturen naar Hunter Select t.a.v. drs. Clarice M. Rozema, c.m.rozema@hunterselect.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Clarice Rozema via 050-3115882.

 

  • STIKO - your partner of choice in temperature, pressure and calibration